A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ДНЗ "Центр легкої промисловості
та побутового обслуговування населення м. Житомира"

 Відзначаємо 210-у річницю з дня народження  Т.Г.Шевченка

Дата: 09.03.2024 11:58
Кількість переглядів: 46

   

 

 

 

 

     

Відзначаємо 210 річницю з дня народження генія української культури, поета, художника та філософа Тараса Григоровича Шевченка.
    Тарас Шевченко - духовний батько нації, ідейна і художня  спадщина якого має величезну цінність для серця кожного українця. Вона є найважливішим складником духовної сутності нашого народу.

У ці дні в аудиторіях Центру, бібліотеці закладу, яка є осередком справжньої любові до українського слова,  звучали такі  геніальні вірші Великого Тараса як «Думи, мої думи», «Минають дні, минають ночі», «Мені однаково», «І мертвим, і живим, і ненародженим», «Садок вишневий коло хати» і, нарешті, -  «Любіть Україну свою»

Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, впевнені у Центрі. Тому здобувачі освіти закладу неодмінно беруть участь в усіх культурних подіях, присвячених великому Кобзареві.

6 березня 2024 року здобувачі освіти ДНЗ « Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира» групи 9 перукарів ( класний керівник Катерина Черкес ) разом з бібліотекарем Антоніною Колосовською ,взяли участь у заході присвяченому 210- й річниці з дня народженняТараса Шевченка, який відбувся в приміщені бібліотеці- філіалі 1 КЗ МПБ « ЛІТера».

Натхненне слово про Кобзаря промовив голова Житомирського обласного об’єднання ВУТ « Просвіта» імені Тараса Шевченка Святослав Васильчук. Виступили: письменниця , членкиня НСПУ, НСЖУ Євгенія Юрченко, журналіст Людмила Заліщук, завідувачка бібліотеки Лідія Охрімчук, бібліотекар Антоніна Колосовська..

Лунали пісні у виконанні заслуженої артистки України Валентини Бартош-Сльоти та лавреатки премії імені Лесі Українки Лариси Бойко

 

Наша здобувачка освіти Марія Яковська (група 9 Перукар, манікюрник, викладач української мови та літератури І.О. Рекша ) взяла участь у Всеукраїнському дистанційному конкурсі читців імені Тараса Шевченка. Дівчина натхненно і з внутрішнім наповненням  прочитала знаменитий шевченковий «Заповіт».

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень