A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ДНЗ "Центр легкої промисловості
та побутового обслуговування населення м. Житомира"

Організаційні засади здійснення моніторингу якості освіти

Дата: 07.07.2021 20:33
Кількість переглядів: 151

Інформаційна довідка

щодо моніторингу якості освіти у ДНЗ «Центр легкої промисловості та побутового обслуговування населення м. Житомира»

 

Моніторинг якості освіти в навчальному закладі здійснюється під керівництвом адміністрації. Відповідно до Плану роботи центру на навчальний рік проводиться збір, систематизація й узагальнення інформації, написання звітів щодо якості знань здобувачів освіти, які безпосередньо навчаються на першому, другому та третьому курсі.

Внутрішній моніторинг якості знань, умінь і навичок здобувачів освіти починаємо з проведення та аналізу діагностичної контрольної роботи з предмету. Результати діагностичної контрольної роботи разом з викладачем аналізуємо, при необхідності використовуючи таблиці і діаграми. А далі викладач проводить тривалі, регулярні вимірювання. Регулярність їх проведення дає змогу дослідити динаміку зміни показників якості засвоєння змісту освіти (за результатами тематичного оцінювання, проміжних контрольних робіт, підсумкових і директорських контрольних робіт), аналізує помилки кожного здобувача освіти і групи в цілому і на цій підставі розробляють шляхи педагогічних корекційних дій і завдання для самоосвітньої діяльності кожного здобувача освіти. Отже, передбачається не тільки збір, аналіз та узагальнення об'єктивних даних стосовно рівня навчальних досягнень здобувачів освіти, а й прогнозування можливостей їх подальшого розвитку, а також розробка педагогічних шляхів вирішення проблем.

За результатами моніторингу якості знань адміністрація центру визначає:

  • реальний стан навчального    процесу за основними показниками та динамікою його змін протягом досліджуваного періоду;
  • проблемні питання в роботі педагогічних працівників;
  • рівень знань учнів училища, вплив шкідливих факторів, шляхи їх усунення;
  • необхідні управлінські рішення щодо підвищення якості навчально- виховного процесу.

                Відповідно до робочих навчальних планів кожна навчальна група здобувачів освіти для отримання свідоцтва про повну загальну середню освіту складає:

-державно-підсумкову атестацію по загальноосвітніх предметах;

- зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, історії України, математики.

                Протягом навчального року проходить тематична атестація по навчальним предметам, написанням директорських контрольних робіт та семестрове оцінювання здобувачів освіти як по загальноосвітній підготовці так і по професійній.

Професійна підготовка здобувачів освіти здійснюється в декілька етапів.

  Кількість етапів визначається кількістю рівнів кваліфікації ( розрядів, класів, категорій) та термінами навчання. Кожен етап забезпечує отримання відповідного рівня кваліфікації робітничої професії, завершується виробничою практикою та кваліфікаційною атестацією.  

Кваліфікаційна атестація відноситься до проміжного контролю, Державна кваліфікаційна атестація до вихідного контролю і проводиться у відповідності до Закону України «Про професійно- технічну освіту» та Положення про організацію навчально- виробничого процесу у професійно- технічних навчальних закладах.

                Кваліфікаційна атестація(проміжна) включає: кваліфікаційну пробну роботу; контроль з предметів професійно- технічної підготовки( вид і форма контролю визначається навчальним закладом).

 

                Державна кваліфікаційна атестація включає: кваліфікаційну пробну роботу; захист дипломної чи творчої роботи що її замінює.

                Після завершення усіх видів контролю інформація для аналізу надається заступникам директора, психологу, соціальному педагогу, керівникам методичних об’єднань,  класним керівникам. Аналіз за результатами контролю може стати основою для планування методичної роботи на наступний навчальний рік.

 

Директор Центру                                                                   О.І.Старинець

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень