A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ДНЗ "Центр легкої промисловості
та побутового обслуговування населення м. Житомира"

Про Париж і не тільки…

Дата: 20.05.2022 18:10
Кількість переглядів: 59

 

Європейський вибір України – це вибір  народу

 

 

 

 

 

 

 

 

Європейський вибір України – це вибір українського народу жити за тими світоглядними принципами, за якими живуть країни Євросоюзу. Це - повага до людської гідності, свобода, демократія, рівність, верховенство права та повага до прав людини, включно з правами меншин. Вони близькі та зрозумілі кожному українцю. І саме вони об’єднують нас з європейцями більше, ніж навіть закони чи міждержавні угоди.

Після початку російського вторгнення в Україну підтримка вступу до ЄС в країні зросла до рекордних 91 %.

Цього року в День Європи Україна б’ється за всю Європу, за європейські цінності демократії і свободи. І Європа у цій боротьбі стоїть поруч з нами.

     В нашій області діє мережа Євроклубів, створених за підтримки Представництва Євросоюзу в Україні. І за визнанням тієї ж поважної інституції,  Євроклуб  Житомира став одним з найкращих. Клуби стали локомотивами проєвропейського руху в Україні,  організацією, яка ставить  на меті навчальне і просвітницьке поширення європейської ідеї серед молоді, знань про ЄС, його політику колективної взаємодії, історію, культуру, формування європейської ментальності. Тут говорять не тільки про Париж, з яким у багатьох асоціюється благополучна Європа  (хоча і про Париж також).  А в першу чергу досліджуються цінності Європи – і як скарбниці світової культури, і як  континенту,  який подарував світові багато великих ідей і винаходів, що змінили світ.

    Учасники житомирських євроклубів сьогодні – це молоді люди, які успішно просувають громадські ініціативи, ведуть перспективний бізнес і, найголовніше – є тими людьми, які  сприймають світ з відкритим серцем, грунтовними знаннями і бажанням підкорювати вершини.  У Євроклубі вони   вчились відчувати напругу життя з його протиріччями і трансформаціями і виходити переможцями. Як власне і живе Європа.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень