A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ДНЗ "Центр легкої промисловості
та побутового обслуговування населення м. Житомира"

День вишиванки відзначимо онлайн-флешмобом

Дата: 15.05.2020 15:10
Кількість переглядів: 212

 Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

 

 

 

 

       Свято вишиванки відзначається наприкінці весни, коли на вулиці вже зовсім тепло і можна ходити без верхнього одягу. Ось тоді і з'являється можливість продемонструвати гарний національний одяг – вишиванку. Щороку День вишиванки проводиться в третій четвер останнього весняного місяця. Тож День вишиванки в 2020 році Україна зустріне 21 травня.

Останнім часом вишиванка стала своєрідним символом патріотизму і любові до своєї країни. Багато її люблять за стильність і унікальність, адже кожен вишитий на ній візерунок має свій символ і значення.

У День вишиванки всі, від малого до великого, вбираються і вирушають у своїх справах. Традиційне українське вбрання виглядає дуже святково і дарує всім відмінний настрій.

З нагоди свята департамент культури, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації запрошує долучитися жителів області до флешмобу «Історія моєї вишиванки». 

Про це 15 травня повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

«Кожен бажаючий може взяти участь у флешмобі. Для цього потрібно на своїй сторінці у мережі Фейсбук розмістити фото у вишиванці та написати коротку історію своєї вишиванки. Обов’язковою умовою є позначення допису хештегом #історія_моєї_вишиванки. Також на фото потрібно позначити сторінку департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА», - йдеться у повідомленні.

Переможців онлайн-конкурсу оберуть 21 травня 2020 року – у День вишиванки в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень