A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ДНЗ "Центр легкої промисловості
та побутового обслуговування населення м. Житомира"

Підсумки роботи за 2021 – 2022 н.р.

Дата: 07.03.2023 14:44
Кількість переглядів: 35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У 2021 -2022 навчальному році члени методичної комісії працівників швейного профілю працювали над вирішенням методичної проблеми «Впровадження ІКТ в освітній процес».

Головною метою роботи педагогічних працівників було поліпшення якості підготовки учнів, здатних у нових соціально-економічних умовах застосовувати освоєні професійні компетентності.

Досягнення цієї мети члени методичної комісії здійснювали шляхом спрямування освітнього процесу на вдосконалення змісту освіти та навчання учнів,особливу увагу приділяючи самоосвіті кожного педагога.

Робота педагогів підпорядковувалась основним завданням: удосконаленню процесу навчання, впровадженню нових методів та сучасних засобів навчання, пропаганді перспективного педагогічного досвіду.

Проведено 11 засідань методичної комісії, 4 з них - дистанційно, на яких обговорювались питання вивчення нових навчальних планів та програм, організація та проведення виробничої практики, моніторинг успішності учнів, участі членів методичної комісії в роботі семінарів та практикумів, педагогічних читаннях.

Членами методичної комісії було проведено 9  відкритих уроків. Атестацію пройшли 2 педагогічні працівники, які підвищили свій професійний рівень.

Викладачі та майстри виробничого навчання впроваджували в освітній процес інноваційні педагогічні технології: проєктну технологію (Шикера А.М., Наконечна О.В.), технологію особистісно-орієнтованого навчання (Лозова І.В., Осадчук Н.П.), технологію розвиваючого навчання (Мазарчук І.П.), технологію проблемного навчання (Логвінова С.А., Літовченко С.О.).

Підсумками роботи майстрів, викладачів та здобувачів освіти є творчі роботи, які презентувались при проведенні міських та обласних заходів, а також у школах міста та області.

Проведений Тиждень професії, предметні тижні і творчі звіти педагогів показали значний ріст професійної компетентності викладачів, майстрів в/н, що сприяло оновленню форм і методів позаурочної роботи з предметів, професій, національно-патріотичному вихованню учнів, прищепленню в них поваги і любові до своєї професії. Тижні сприяли удосконаленню

організаційних якостей викладачів, майстрів в/н та учнів, поглибленню знань з предметів професійно - теоретичної підготовки.

З'явилися методичні напрацювання і творчі знахідки при проведенні' відкритих уроків у педагогів: Мазарчук І.П., Шикери А.М., Осадчук Н.П.

Основні завдання, над якими працювала методична комісія: створення і реалізація інноваційних технологій на основі чинних програм, які затвердженні наказом МОН України, розвиток творчих здібностей, активізація пізнавальної діяльності здобувачів освіти через використання різноманітних форм та методів навчальної діяльності.

У своїй педагогічній роботі члени МК на різних видах занять та етапах їх проведення найчастіше використовували презентації, перегляд відео фільмів. Застосовування проблемних питань, обговорення життєвих ситуацій стимулювало необхідність запровадження інноваційних методів активізації освітньої діяльності.

Члени методичної комісії працівників швейного профілю співпрацювали з волонтерскою організацією, допомагали нашим воїнам з пошиттям військового одягу..

Незважаючи на складний навчальний рік методична комісії працівників швейного профілю працювала плідно, на досить високому рівні і досягла всіх запланованих результатів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень