A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ДНЗ "Центр легкої промисловості
та побутового обслуговування населення м. Житомира"

Дзвін пам'яті.

Дата: 17.05.2020 09:33
Кількість переглядів: 207

Література, присвячена памя'ті жертв політичних репресій

 

 У  книзі Леоніда Місінкевича «Реабілітація жертв політичних репресій в Україні» на основі широкого кола документальних матеріалів проаналізований механізм відновлення в правах репресованих, визначені етапи проведення реабілітації в суспільстві. 

Книга Григорія Костюка «Сталінізм в Україні» написана в 1950-х роках  і в 1960 р. була опублікована англійською мовою у трьох видавництвах. У 1995 році вперше побачила світ українською мовою в Україні.  У своєму дослідженні автор на підставі джерельних матеріалів переконливо доводить, що російський імперіалізм породив тоталітаризм –режим репресій і терору. За його переконанням, радянський режим в Україні (як і в інших республіках колишнього радянського СРСР) був війною більшовицької держави з народом. Автор робить спробу вивчення теорії, тактики і стратегії більшовизму в національному питанні, систематизує матеріали і факти доби сталінізму і дає їм політичний аналіз.

Книжка «Україна в добу «Великого терору», що охоплює деякі аспекти історії «великого терору» в Україні, є підсумком дослідницького проекту, а також багаторічних особистих напрацювань членів авторського колективу.

Дивіться також бібілотграфічний покажчик "репресії в Україні"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень