A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ДНЗ "Центр легкої промисловості
та побутового обслуговування населення м. Житомира"

Підсумки роботи МК за 2021-2022 н.р.

Дата: 14.03.2023 08:02
Кількість переглядів: 22

Підсумки роботи МК за 2021-2022 н.р.

Голова м/к.         

Беспалюк Аліна Миколаївна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Методична комісія педагогічних працівників професійно-теоретичної та практичної підготовок взуттєвого та трикотажного профілю працювала  над методичною проблемою: «Формування ключових компетентностей кваліфікованого  робітника шляхом впровадження педагогічних та виробничих інновацій».

Аналіз роботи членів МК свідчить, що за 2021-2022н.р. підвищився методичний рівень викладання предметів професійно-теоретичної  та професійно-практичної підготовок з професій  складальник верху взуття; складальник взуття; в'язальник трикотажних виробів та полотна.

У процесі роботи викладачами  та майстрами виробничого навчання  завдяки впровадженню   в освітній процес дуальної форми навчання освоювались новітні виробничі технології, що сприяло наближенню умов навчання до умов праці на підприємстві.

Члени методичної комісії Лаврук А.В., Антоненко Н.Б., Беспалюк А.М., Карбовська Г.М., Нічваюк В.А. практикували проводити на високому рівні майстер-класи за участю здобувачів освіти та  робітників  СП ТОВ «РІФ-1».

Відповідно плану роботи методичної комісії на 2021-2022 н.р. було проведено тиждень з професії складальник верху взуття; складальник взуття (лютий, 2022р.). В його рамках відкриті уроки: «Штучні та синтетичні матеріали для деталей низу взуття» (викладач Беспалюк А.М.), «Прикріплення устілки до колодки» (майстер виробничого навчання Антоненко Н.Б.); «Збірник інструкційно-технологічних карт для проведення виробничого навчання» (професія складальник верху взуття,  2 розряд, Лаврук А.В..), презентовано  методичні розробки уроків теоретичного та  виробничого навчання за інноваційними педагогічними та виробничими технологіями.

      Відкритий виховний захід-презентація пошукової роботи «Мандрівка в історію розвитку взуття», майстер-клас  «Характеристика клейового методу кріплення підошов, переваги та недоліки» отримали схвальні відгуки колег та здобувачів освіти. Розроблено збірник тестових завдань до професії складальник верху взуття 3 розряду.

Майстрами виробничого навчання з професії в'язальник трикотажних виробів та полотна були проведені відкриті уроки на теми: «Заправка плосков'язальних машин для в'язання ластичного переплетення і гладі», «В'язання спицями, гаком одноколірних виробів гладдю або виворітним переплетенням – шапочки», Карбовська Г.М. презентувала виступ-доповідь за темою «Сучасний погляд на орієнтацію та професійну підготовку молоді з професії в'язальник трикотажних виробів та полотна».

Засідання методичної комісії проводилась з використанням сучасних інтерактивних форм і методів: круглі столи, дискусії, семінари-практикуми, майстер-класи, творчі зустрічі, мозковий штурм.

Підвищенню педагогічної майстерності педагогів сприяло знайомство та обговорення новинок фахової та методичної літератури, самоосвіта з використання інформаційно-комукаційних технологій та мережі Інтернет.

Педагоги брали активну участь у засіданнях обласної методичної секції та виступали з доповідями (Беспалюк А.М., Антоненко Н.Б.)

 Стажування пройшли майстри виробничого навчання Лаврук А.В., Антоненко Н.Б.; викладач Беспалюк А.М.

Велика увага приділялась розвитку творчих здібностей здобувачів: гарно працювали гурток технічної творчості (керівники гуртка Антоненко Н.Б., Лаврук А.В.), предметний гурток «Чобіток». Як підсумок роботи – активна участь у  «Ярмарці професій – 2021».

 Атестацію пройшла майстер виробничого навчання Антоненко Н.Б., підтверджено педагогічне звання «майстер в/н І категорії».

Члени МК брали активну участь у засіданнях педради:

  • «Упровадження інноваційних педагогічних технологій у освітній процес Центру».( Майстер в/н Лаврук А.В., викладач Беспалюк А.М.).
  • Творчий портрет сучасного педагога Центру «Наш бренд – педмайстерність і талант»

Члени методичної комісії діляться досвідом роботи в засобах масової інформації, та отримали сертифікати ( Лаврук А.В, БІНПО, 2020р.).

Аналіз навчально-матеріальної бази підготовки професії показав, що педагогічні працівники працюють над забезпеченням кабінету та майстерні інструментами, наочністю, сучасним взуттєвим обладнанням, дидактичними матеріалами та формують електронний навчальний комплекс з професій  складальник взуття, складальник верху взуття.

Упродовж навчального року обладнано майстерню, однак відсутність комп’ютеризації гальмує процес активного використання майстрами в/н інформаційно-комунікаційних технологій.

Поряд з позитивними результатами в роботі методичної комісії є недоліки:

  • відсутність комп'ютерного забезпечення кабінету з професії взуттєвого напрямку;
  • нераціональна систематизація навчально-методичного забезпечення кабінетів;
  • недостатня реалізація членами методичної комісії проєктної та інформаційно-комунікаційної технологій в освітньому процесі;
  • не проводився рейтинг серед членів методичної комісії.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень